Instellingen van de agenda

Ga naar Instellingen > Agenda of klik op de link om hier direct te komen. Ga naar agenda instellingenopen in new window

Voertuigverplichting voor examens en lessen

PlanPine biedt de mogelijkheid om een voertuigverplichting in te stellen voor examens en lessen per rijbewijscategorie.

Voor voertuigverplichting, controleer of u de kaart "Rijbewijscategorieën" op de agenda instellingen pagina ziet. U kunt hier per rijbewijscategorie voertuigverplichting aanvinken.

Indien aangevinkt, klik op opslaan. Voor de volgende agendagebeurtenissen die worden gemaakt / bewerkt, is het voertuig voor de specifieke rijbewijscategorie verplicht.

Het reserveringssysteem inschakelen

Sommige rijscholen willen de functie dat een leerling van tevoren een les kan boeken.

Om het reserveringssysteem te activeren, controleert u of u de kaart "Rijbewijscategorieën" op de agenda instellingen pagina ziet. U kunt hier per rijbewijscategorie het reserveringssysteem aanvinken.

Indien aangevinkt, klik op opslaan. De leerling krijgt automatisch een nieuwe knop in zijn app en portaal om een les te boeken. Tenminste, als hij niet beperkt is. Een leerling kan op verschillende manieren worden beperkt. Voor meer informatie over beperkingen controleer het gedeelte "Reserveringsbeperkingen".

Reservering beperkingen

Een leerling kan worden uitgesloten van het boeken van een les. De volgende algemene instellingen kunnen worden gebruikt:

• Niet boeken als de leerling een negatief tegoed heeft. • Niet boeken als de leerling een verlopen factuur heeft. • Het wekelijkse maximale aantal lessen dat door een leerling gereserveerd kan worden. • De dagen voor een les gereserveerd kan worden door een leerling.

Bij geen voldoening aan één van de vereisten kan De leerling automatisch geen les boeken.

Om de instellingen te activeren, controleert u of u de kaart "Reservering beperkingen" ziet op de agenda instellingen pagina. Beperk vervolgens de leerlingen om te boeken naar uw behoeften.

Herinner een leerling voor een les

Een leerling kan eraan herinnerd worden dat zijn les of examen binnenkort begint.

Controleer hiervoor of u de kaart "Leerlingen" op de agenda instellingen pagina ziet. Als deze optie is aangevinkt, klikt u op opslaan. De leerlingen worden nu voor een les herinnerd.

Blokker het plannen wanneer een leerling negatief tegoed heeft

Het plannen van een les, examen etc. kan geblokkeerd worden als de leerling een negatief tegoed heeft.

Controleer hiervoor of u de kaart "Leerlingen" agenda instellingen pagina ziet. Als de optie is aangevinkt, klikt u op opslaan.

Slot duratie

De frequentie voor het weergeven van tijdsloten op de agenda. We ondersteunen momenteel 15, 20, 30, 45 en 60 minuten. De standaardinstelling is 15 minuten.

Tijdsbereik

Bepaalt het eerste en laatste tijdvak dat voor elke dag wordt weergegeven. We raden u aan uw zakelijke tijden in te stellen als het tijdsbereik. De standaardinstelling is 7 tot 19 uur.